tre-rätters middag!

sååå, i lördags hade jonna och jag zupermyz med tre-rätters och annat. båda två var typiskt fina:
vi åt följande:
ugnsbakade champinjoner fyllda med bacon, lök och ädelost
huvudrätten:
kycklingrisotto. mycket krämig, med mängder av parmesan. kräver lite omsorg att laga men sjukt värt.
efterrätt:
efter en hel del påtryckningar från vänner skall jag nu publicera receptet på denna godsak!
chokladmousse med marianne (4 portioner, eller två stooora)

2 dl vispgrädde
100 gr mjölkchoklad (gärna marabou)
50 gr mörk choklad
2 äggulor (gärna i rumstemperatur)
1 påse marianne
1, vispa grädden ganska hårt
2, smält chokladen (i micron funkar utmärkt, vattenbad är för töntar)  och låt den svalna lite
3, separera äggulor från vitor. vitorna kan gärna sparas till senare! gör en maräng eller något? går bra att frysa.
4, rör gulorna något i en skål, med en slickepott. det är bra om de håller rumstemperatur
5, rör gulorna kraftigt samtidigt som du tillsätter chokladen. det är bra om chokladen inte är mycket varmare än gulorna, då finns risken att de koagulerar och  blir någon slags brun omelett.
6, vänd ner en klick grädde och rör ut den med chokladsmeten, tills de blandat sig helt
7, rör ner resten av grädden och blanda till en jämn fin smet
8, mixa nästan alla mariannekarameller till ett pulver, men spara 4 st till garnering
9, vänd ner mariannekrossen i smeten och blanda.
10, häll upp smeten i lagom stora glas och ställ på kylning i någon timme
11, dela mariannekaramellerna i bitar och garnera moussen
12, ät, ät och ät
13, spara det som blir över
14, ät mer
15, skäms lite
16, ät upp det sista





Kommentarer
Postat av: pandie

ååååh ♥

2010-02-11 @ 09:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0