på en buss i jönköping

just nu är jag på väg hem från en jul i borås, det har varit förjävla gött. att åka buss i över fem timmar är mindre gött. lyckligtvis har jag datorn med mig och kikar på oz etc. samt blåggar.

vad finns att säga om denna jul? den var jättefin och mysig om inte annat. jag firade hos jonnas familj, det var en good team building! jag bidrog med rödbetsallad till julbordet, samt lagade lite revbenspjäll tillsammans med jonna. det blev hemskt gott, det var verkligen inte sista gången detta skall lagas.

stort tack till sweet baby ray's bbq-sås, mmm. något annat gott var kalkonen som jonnas mormor hade lagat på annandagen, dra åt helvete vad gott det var. mör och fin, komplett med gräddsås, hemgjord gelé, potatis och brysselkål. detta måste göras hemma! planen är att då bjuda in ett gäng vänner och frossa i död fågel <3

nu är jag dock ensam på bussen, det är trist. jonna kommer dock hem till mig på onsdag! denna vecka blir det en hel del fix och pill i lägenheten! emilia lämnade nämligen lägenheten just idag.

imorgon levererar ikea en säng och några andra möbler, på onsdag ska vi till ikea igen och handla mer stuff, och på lördag/söndag kommer en målare och kirrar vårt vardagsrum. fy fan vad fint det kommer att bli. peppen är helt enorm.

sen dröjer det ända till den 8 januari innan jonna kommer med sitt flyttlass, så vi att kan börja inreda och kirra ordentligt.

fullt jävla upp och skoskav

ok, jag börjar från början. detta har varit en ganska lång dag nämligen!

jag åkte till jobbet kl 04.40 och fick en insikt. nu är det så att jag är tämligen säker på att jag aldrig kommer att vilja skaffa några barn, men jag kom oavsett på det bästa pojknamnet: bruce! fan vad tufft och snyggt.

jobbet var jävligt segt, lugnt och skönt fram till 10, sen var det helvetet fram till 13. sen gick jag hem ju. vad gjorde jag då? jo jag tvättade lite, sedan lade jag mig att sova. då ringde målaren, och vi drog till en färgbutik och köpte färg inför ommålningen av vardagsrummet!

detta kånkade jag hem, ganska tunga burkar. sen tog jag en pirra och drog till aspudden för att hämta ut paket - en micro och en mocca master (!!!) .. det tog en liten stund, ganska tunga grejer, men det var inte särskilt jobbigt då jag hade pirran till hjälp. nu hade klockan blivit närmare 18, men jag var inte färdig. jag for till ica kvantum och köpte lite käk, några goda ostar (stilton, whiskeycheddar) samt melittafilter.

kaffebryggaren provades, supreme coffee.. mm. men ja det har blivit ett förbannat bärande och grejande och fixande inför jonnas inflytt. det kommer dock att vara sjukt värt! jag har även invigt mina kängor för säsongen vilket har medfört ett cirkulärt skavsår som går runt hela smalbenet! det lustiga är att det nästan bara är på höger ben, ej vänster. vad detta beror på kan jag inte svara på.

så, imorgon är sista jobbdagen. kommer nog att bli riktigt pissdrygt, men sen åker jag till borås och softar hela julen. mmmm.

världens tyngsta bord

nyligen gick jag in på www.världenstyngstabord.com och beställde ett bord! igår skulle jag hämta det, lyckligtvis fick jag hjälp av lars. ett sånt jävla bök, åka ut till västberga och sen transportera hem skiten i kylan, på en buss/tunnelbana och sedan bära fanskapet en alldeles för lång bit .. paketet var stort, otympligt och vägde 29,5 kg.

ibland bar lars bordet ensam, ibland hjälptes vi åt. handtag fanns ej att tillgå så vi tillverkade egna i kartongen. till slut kom vi hem, det var värt.


hej bordet! du kommer att matcha soffan bra!

lördagens bästa

jag glömde skriva om det allra bästa i lördags. henke blev pruttfull och insåg att han måste sjukanmäla sig till jobbet dagen efter. han ringde telefonsvararen och talade in, märkbart packad:

"hej det är henrik. jag kan inte jobba imorgon för.. det går inte!"

sedan lade han på

fail

jag gick just ner i tvättstugan för att kolla efter tvättid. jag hade precis duschat och orkde inte sätta på mig brallor, så jag hade endast kalsoner och tröja på mig. så fort jag kommit utanför dörren hör jag hur porten öppnas och en granntant kommer in. jag blir lite less, men tänker att hon kanske ska in i förrådet. det ska hon icke, utan hon ställer sig bakom mig.

naturligtvis fumlar jag lite med nyckeln, och lyckas till slut komma in, hon följer efter.

"ah jaha, ska du också ner i tvättstugan?"

"ja, jag måste kolla om jag har bokat den 23 eller inte.."

"okej! ja eh, jag ber om ursäkt att jag är så oklädd"

"haha, det är ingen fara.."

-___-

julsången

för fan, julsången blev ju färdig samt skitbra. check it out på

http://www.myspace.com/lilleapan

(den allmänna uppfattningen tycks vara att låten behöver ett par spin för att sätta sig!)

helgen, glögg och övrigt

fredag:

i fredags åkte jag hem efter jobbet och möttes av jonna, det var en härlig syn och upplevelse. dock åkte jag snart iväg igen, ty jag skulle på jobbets julfest! julfest och julfest.. jag var mest intresserad av ett julbord. gratis mat är gott, och buffé är kul. dessutom skulle jag gå med manne och anders, två hemskt roliga kollegor.

dock sög tillställningen ganska hårt.

positivt:

- det ingick två drinkbiljetter (som förvandlades till miller på flaska!)

negativt:

- resten

.. kom igen. vad brukar personalen vara mest intresserad av vad gäller julbord? låt mig ge ett par alternativ!

1, att äta julbord, en schysst buffé med mycket mat, äta som svin, dricka öl/snaps/dricka kaffe/äta efterrätt och ta sig om magen och bara skrocka som en fet tjockis och sedan vara nöjd

eller

2, att äta ett halvtaskigt julbord med rätter som knappast smakade något, smaklös lax utan kryddor, torra smaklösa köttbullar, trist utbud, någon form av risig jävla underhållning i form av ett coverband som spelade julsånger och hade "allsång" och gick runt i publiken för att få folk att sjunga varpå 80% skingrade sig aktivt, en märklig frågesport tillsammans med företagets vd där man kunde vinna en TRÅDLÖS TELEFON . .OCH DESSUTOM ingen mat till vegeterianerna, vilket resulterar i att de får äta endast, och jag skojar inte, endast stekt potatismos

..

självklart var det alternativ 2 som bjöds för oss. matron stördes iderligen av idiotiska aktiviteter som ingen brydde sig om det minsta, köerna till maten var långa vilket är fullt förståeligt, men detta medförde att det var svårt att hinna äta ordentligt. nu var visserligen maten så fattig att jag icke tog en till portion, men om jag så hade velat hade det inte gått, pga frågesporter, lottdragningar och kineser med trummor, cymbaler och drakdräkter (spännande överraskning enligt festprogrammet)


lördag/söndag:


nå. i lördags hade vi glöggfest vilket var härligt och roligt!

just nu sitter jag i danderyd och jobbar, vilket är lugnt och skönt. varje gång jag jobbar här, och kommer hit runt 5 på morgonen tänker jag på "låt den rätte komma in" .. utan att spoila så utspelar sig delar av boken där. läskigt! jag får alltid en viss julkänsla av att sitta här, eftersom jag jobbade här för 2-3 år sedan på kvällen runt jul.

jag åt just ett par rischips med skaldjurssmak, eller något åt det hållet, som jag och jonna fick när vi köpte thaimat igår. jag käkade thaimat från en liten kiosk vid tunnelbanan förra veckan, vilket var värdelöst. wok ska inte bestå av en sås där man slänger ner frysta grönsaker och lite kött för att sedan värma detta! för i helvete, grönsakerna och köttet skall WOKAS, inte kokas .. jag kommer aldrig mer att äta där.

igår köptes thaimaten från ett annat ställe som var oerhört myckte bättre, både jag och jonna var lyriska över maten och det kommer att besökas igen, jag lovar. så jävla goda risnudlar, mmm. det bästa är att jag har med mig både mina och jonnas rester till jobbet idag. mina rester åts till frukost och jonnas rester skall ätas till .. öh.. vad kallar man ett mål mat runt 9.30 .. mellanmål?

idag:

idag promenerade jag från t-centralen till odenplan kl 04.00, vilket kan vara lite obehagligt. jag möter ibland på märkliga typer som tjafsar, är fulla/höga, försöker sälja knark eller erbjuder svarttaxi (ja, men det är väl självklart att jag vill hoppa in i en risig bil med DIG, okända man som ser ut som en jävla förbrytare, och åka "taxi" när du knappt kan säga ordet taxi korrekt) ..

idag mötte jag en ung kille som stod vid en busshållplats. jag såg honom på håll, han vaknade lite av och an, och när jag gick förbi honom kom han mot mig och tittade på mig. det såg ut som att han tänkte säga något, så jag tog av mig ena hörluren och sa "va?"

då skakade han bara på huvudet, som att han ville något men ångrade sig. detta gjorde mig väldigt obekväm, vad hade han velat? hade han velat något, hade jag bara missförstått allt?

jag fortsatte att gå men snubben gjorde mig jävligt nervös. han var visserligen liten, kanske 17 år gammal, men man vet aldrig med vissa individer. jag vände mig om efter en stund och såg hur han gick mot mitt håll. nu började jag bli väldigt nervös, skulle den lilla jäveln försöka något?

jag fortsatte att gå upp i min backe, och det verkade som om han vänt om .. sen tittade jag mig nervöst om säkert en gång i minuten, och jag såg inte till honom mer. troligen var det bara paranoia, jag hoppas det. men när man går kl 4 på natten, är trött, nyvaken, lite irriterad och på sin vakt, är det lätt att bli nojig av folk som beter sig märkligt.

när jag väl anlände till jobbet var stationen låst, vilket den inte ska vara. väktaren hade inte kommit än, great. det är inte svårare än att jag låser upp själv, men ofta är det då även larmat .. hur som helst chansade jag och gick in, varpå larmet naturligtvis gick av. fy fan vad tröttsamt.

efter en stund kom en väktare och  stängde av, och bad om ursäkt för att han var sen. nåväl, nu sitter jag här med wok och kaffe i magen. fan vad gött.


förkylning och sådana våndor

jag HATAR HATAR HATAR att vara "lite småförkyld". jag har ingen feber, ingen hosta, inget halsont - bara snuva, näppt näsa och tungt huvud. inga som helst problem att gå till jobbet, men inte heller någon direkt ork att göra något när jag kommer hem. konstant trötthet och rinnande näsa, mycket irriterande.

som salt i såren har snön och kylan kommit, jag hatar det. kalla fötter, kall näsa. igår var en riktigt rövig dag, som dock utvecklade sig till det bättre!

jag hade det ganska tråkigt och drygt på jobbet, men överlevde det också. tog mig hem runt 13.30 och tänkte, hyfsat glad i hågen, att jag skulle arbeta på årets julsång från kapten ap. när jag kom hem stekte jag lite falukorv och gjorde en omelett till, det var gött. sedan sov jag en halvtimme eftersom jag var ohyggligt trött. jag hatar att behöva sova efter jobbet, det är sådant slöseri med tid.

sedan satte jag mig vid datorn, drog igång cubase för att spela in lite .. jag hinner greja i ungefär tre sekunder, sedan dör ljudet helt oförklarligt. irritationen stiger, jag försöker stänga av programmet - går inte. försöker allt möjligt - ingenting fungerar.

jag känner hur jag börjar koka och hyperventilera, irritationen är så jävla påtaglig. jag har bråttom att göra klart den jävla låten, och det här hjälper inte till. till råga på allt börjar katten härja runt, försöker ta sig in i garderoben, krafsar på kablar, springer .. vilket gör mig ännu mer irriterad. jag lugnar mig dock snart, katten har inte gjort något fel, hon är ju bara katt.

istället avinstallerar jag cubase metodiskt, stänger av datorn, och stoppar i det nya ljudkortet jag köpt - ESI Juli@. ska tydligen vara bra, har digital ljudutgång samt är fullt kompatibelt med windows 7. startar upp datorn - får ett felmeddelande som är helt ologiskt (orkar inte gå in på detaljer här) .. känner för att döda. någon, något, vad som helst.

startar om datorn - inget fel, allt ser ut som det ska. ljudkortet installeras utan problem, cubase likaså. programmet startar - och tycks fungera klanderfritt. jag lugnar mig något, och ägnar en stund åt att trixa lite med trummorna i låten. det blev bättre än innan, men inte klockrent. men men, något att börja med åtminstone.

så jag fortsätter, spelar in lite gitarr .. hittar ett okej sound .. mja.. det funkar .. spelar in lite bas.. fan låter den inte lite ostämd? jag har ju använt stämapparat.. nähä, lite surt, stämmer om.. spelar in igen .. blir inte särskilt nöjd..

jag har vid det här laget lugnat mig, men känner mig lite nedslagen av att saker inte låter så bra som i mitt huvud. kanske låter det hela bättre om jag lägger på lite akustisk gitarr? om det nu går att stämma skiten, den är så jävla dåligt intonerad att det knappt går att dra ett rent ackord.

så jag sätter upp mikrofon, stämmer gitarren, testar lite .. tja, kanske kommer låta okej. börjar spela in lite, lars och emilia kommer hem.. det låter skit. ostämt, förjävligt, surt. jag blir less, ger till slut upp den akustiska gitarren - det får vara.

nu började hungern göra sig påmind, det sista jag ville just då var att laga mat. men jag var heller inte särskilt sugen på något färdigt.. men efter en stund bestämmer jag mig för pizza. går ut på en promenad, rensar huuvudet lite. börjar bli mindre irriterad, inser att jag är jävligt hungrig vilket nog bidragit till humöret.

så jag beställde en calzone med ananas, intressant val ansåg jag. bär hem min ostiga kompis och äter upp den. plötsligt börjar jag få idéer till julsången, som känns rätt bra. så jag går till datorn, tänket är "gör om, gör rätt". jag tar bort all gitarr jag spelat in, och hittar ett äckligt cleant jazzsound med lite chorus.

fy fan, det är ju klockrent. ibland när jag får en idé känner jag bara direkt att det är rätt, det kommer funka, det är en hit. jag spelar in lite.. mixar lite .. fan, det här är ju grymt.

plötsligt låter inte basen surt längre heller, den låter ju skitbra. det var inte så illa ändå? och modet har vänt, inspirationen börjar komma, adrenalinet gör mig glad och positiv. jag fixar, trixar, spelar in, grejar med trummorna. aaaah, äntligen!

verkligen rätt spår, det kommer att bli fab. problemet är bara att jag är förkyld och kommer att låta som en jävla mongoloid om jag sjunger med denna nästäppa, så frågan är om jag hinner klart före jul ändå - sannolikt inte. men under har skett förr, SÄRSKILT PÅ JULEN praise hell satan fuck the law osv

färjan del 4 - kvällen, natten och morgonen

faktum är att det egentligen inte finns SÅ mycket att berätta om kvällen. vi drack öl, g&t samt kollade på risig karaoke. gick runt, hade jävligt trevligt och kul helt enkelt. fyllan var mycket lagom och adekvat. någon gång gick vi och lade oss för att sova. jag vaknade några gånger under natten, sov sådär. ante fes i sömnen, det var rätt lol.

jag fick även lära mig att erik ofta fiser i sömnen. det lustiga med detta är dock att varje gång erik fiser .. VARJE gång, jag skojar inte, så säger han "safety". jag tror att det har något att göra med att om han inte gör så, får man slå honom tills han tar tag i ett dörrhandtag.. wierd.

han säger alltså även detta i sömnen, enligt två separata vittnesmål. fan vad sjukt. på morgonen vaknade ante och jag och talade en god stund, sen gick vi upp och började fantisera om lunchbuffén som vi tänkte inmundiga.

sen insåg vi att vi inte visste vilket hyttnummer erik och gänget hade! vilken komplett jävla idioti att inte fråga. vi mindes att det var något på 21 .. så vi promenerade runt och skrek lite efter honom men inget svar. vi letade runt uppe i barer osv, men ingen erik. till slut ringde dock erik från jonas telefon, och vi kunde mötas upp!

ante och jag tog en lunchbuffé som var mycket god. två fulla ryssar hade snott vårt bord, men vi schasade bort dem och beslagtog bordet. sedan åt vi. det var mycket gott, utom efterrätterna som var rätt värdelösa.

detta är allt jag har att berätta för denna gång om färjan. om någon mer detalj skulle dyka upp kommer denna att publiceras.

färjan del 3 - buset

så, ganska omgående gick vi till receptionen. jag skötte till en början snacket

"alltså.. det här är jättepinsamt, men det första vi gjorde nu när vi klev på var att tappa bort våra kompisar. har du någon som helst möjlighet att ropa efter dem? vi har ingen mobiltäckning"

"ingen täckning.. det låter ju konstigt" sa hon tveksamt och såg less ut

"nä alltså, de bor under bildäck.."

"jaha.. vad heter de då?"

"david, isak och erik sundqvist" varpå ante lade till

"ja, vi vet inte vad de andra heter i efternamn..."

"okej.. men då ropar jag efter erik sundqvist då"

trist, buset gick i stöpet. men fair enough - bara att ropa efter erik var gott nog, och det gjorde hon. men dök erik upp? ingalunda.

då gick det upp för oss .. att vi kanske inte skulle få tag på honom. han hade nämligen sagt tidigare på dagen att han inte skulle ha sin mobil igång. ont om batteri, och han ville inte bli störd under resan och skicka dumma fylle-sms. vad fan. tänk om vi inte skulle hitta honom?

så vi började vandra runt och leta.. det fanns trots allt inte särskilt många platser att leta på. var borde han vara? baren naturligtvis. men vi hittade ingen erik på en god stund .. så vi satte oss och väntade ...

till slut dyker en skäggig och långhårig man upp, i sällskap av en jonas och två tjejer! det tog en stund innan han kopplade att det var vi, och att vi var där. han sken upp som en jävla sol och skrattade gott, uppenbart skitförvånad! det kändes hemskt kul. de hade inte hört utropet dock ... sen avgick färjan mot äventyr.

färjan del 2 - alkoholen

ante uppmärksammade mig på att taxfree-shopen icke har öppet på utresan, utan endast hemresan. "så vi måste köpa med oss sprit innan" .. jaha, tänkte jag. får man ha med sig alkohol, vad märkligt? men jag vet fan inget om kryssningar .. så jag gick glad i hågen och köpte en 70 cl bombay sapphire (gin) för 287 kr.

något senare samma dag frågade jag ante "men man får ha med sig sprit alltså?" varpå han svarade "nänä!" ...

"okej, men är det inte kontroller på det då..?"
"nää det tror jag inte, då skulle de inte få några passagerare.. det kanske är stickprov.."

där började min nervositet komma något. men what to do? jag visste att erik skulle ha med sig tio starköl. ante hade med sig en liten flaska vodka.

ante och jag var lite nervösa att vi skulle råka träffa på erik i färjeterminalen också, men det gjorde vi lyckligtvis inte! däremot märkte vi snart att det var en mer rigorös säkerhetskontroll än vi tänkt oss .. man uppmanades att lägga upp sina väskor på ett rullband som gick in till röntgen.

halvt handlingsförlamade gjorde vi detta, varpå vår alkohol naturligtvis beslagtogs och hälldes ut. vi fick alternativet att låsa in den av en väldigt trevlig och förstående vakt, men vi pallade inte gå och ta ut pengar etc. nåja, ingen idé att gråta över spilld gin!

vi hade ju kommit ombord, nu var det dags att genomföra buset!

färjan del 1 - förberedelser

ok, i måndags eller tisdags började ante prata om att åka färja - viking line! jag har åkt på en sådan nöjeskryssning en gång tidigare, när farsan fyllde 50 år.

anledningen varför vi skulle åka just nu varför att erik (som är temporärt inneboende hos ante, en vän till oss) skulle åka med en kille som heter jonas, jonas flickvän samt en kompis till henne. han undrade om ante ville följa med, han var lite skeptisk .. sen frågade han mig, om vi inte borde åka med i smyg för att överraska erik!

god idé tänkte jag .. fan det vore ju skitkul. så vi bestämde oss för detta bus. sen fick ante snilleblixt nr 2! vi har skojat en hel del om dawit isaac på senaste, framförallt har ante och erik skojat om honom .. allt man kan tänka sig. obs, inte i syfte att förlöjliga dawit och hans öde, men det har blivit ett stående skämt bara.

så idén var att gå till receptionen på båten och be dem ropa efter "erik sundqvist och dawit isaac" ..! detta ändrades senare till att ropa efter "david, isak och erik sundqvist" .. jag blev eld och lågor, detta var det bästa bus jag hört om på sjukt länge. peppen var enorm, och vi fnissade i hemlighet åt att erik inte hade en jävla aning om vad vi planerade ...

level up

jag gick just upp en level i lödning! ligger numera på level 3. det jag just fixade var att byta 3,5mm-hane på mina hörlurar då de helt oförklarligt slutade funka imorse, samt ta bort tre kondensatorer på en RGB-kabel till SNES! check it out:

http://www.mmmonkey.co.uk/console/nintendo/pal-snes-rgb.htm

nu fungerar mina lurar, och nu kan jag köra ut RGB från mitt svenska SNES. glädjen är påtaglig.

saker and stuff

kort lista över saker som passar bra ihop: bregott och prästost. mmm, gör en god frukost av de flesta bröd. lite kaffe (brunt guld) på detta så är den perfekt.

jag hade ett par märkliga drömmar inatt. dels drömde jag att katten smet ut ur lägenheten, det var mycket obehagligt. sedan härjade hon runt i kattlådan, vilket ledde till att jag fick kattskit i munnen. det var så jävla vidrigt, fy fan.

sedan var jag ute och promenerade i dimman, varpå jag träffade på ett gäng rådjur. efter en stund kom även några hundliknande djur. som en blandning av hyenor och schakaler. först var det inte särskilt obehagligt för de bara gick omkring, men snart kom fler och fler. många hundgrejer och många rådjur, och vissa av dem var ganska stora.

ingen av dem brydde sig om mig, utom en. en ganska stor hundgrej, som visade tänderna. jag försökte schasa bort  den, men den brydde sig inte. sen vaknade jag.

ebaymmm, vilket kap. vann igårkväll denna auktion på ebay. det finns så många spel jag spelat genom åren, som jag aldrig har ägt. detta är två av de tidigaste, och tveksamt två av de allra bästa någonsin. skeppades nästan omedelbart från USA. nu väntar jag ivrigt .. hoppas jag slipper tullen. jävla tulljävel. men åtgärder har vidtagits för att slippa detta.

svin och sånger

idag har jag vaccinerats mot (för?) svininfluensan. det gick bra, verkar det som. värt! jag har även slurkat i mig en irish coffee och skrivit färdigt en julsång. jag tror att den kommer att bli ganska bra. har dock inte spelat in något på den ännu! kanske imorgon?

DHL...

ok, idag fick jag ett samtal från DHL. de ville leverera en soffa som jag och jonna har beställt från bolagret. jävla fin soffa, mmm. hur som helst frågade de om jag kommer att vara hemma på förmiddagen idag, för att ta emot leverans.

på förmiddagar jobbar jag, typiskt. t ex idag.

- kommer du att vara hemma mellan 9 och 12 någon annan vardag den här veckan?

- nä, då är jag på jobbet.

- okej. men du kan hämta upp soffan i västberga.. det är ju en hel pall

- tja.. fast jag har ingen bil? eh, kan jag få ringa tillbaka senare?

- absolut! här är ID-numret till försändelsen ...

rätt jävla stenkorkat att endast ha hemkörning denna tid. som tur var kommer jag att kunna lösa det ändå, lars kan komma över och vara hemma hos mig den tiden. men vad fan är meningen annars, om man inte har tillgång till bil? att beställa hemkörning ska vara hemkörning.

återkommer på måndag, med bilder av soffan.

RGB vs komposit

jag gjorde en liten jämförelse idag mellan bilden från mitt super nintendo, då jag körde in en kompisitsignal respektive en RGB-signal i tvn.

egentligen skulle jag prova om min PAL-kabel funkade med min NTSC-maskin, då jag var orolig att det inte skulle fungera .. men det gjorde det!

det lustiga är dock att kabeln INTE fungerar med min PAL-maskin. det har dock sin förklaring och finns förklarat här. nåja, jag passade på att ta ett par jämförelsebilder:


KOMPOSIT


RGB

förhoppningsvis ser man hur jävla mycket risigare kompositsignalen är. mmmm. dock är det ingen lek att fotografera en TV, så det ser ganska crappigt ut oavsett.


alltså, DÅRLIG!


till vänster - europeisk maskin. till höger - amerikansk. vilken är fulast?

mer om äggtoddy

nja det var inte riktigt sant. det är jävligt svårt att vispa bara en äggula, så jag fick göra dubbel sats .. en liten parentes bara. inatt klev jag upp kl 03:15 och hade en ganska lång väg till jobbet. så för att inte bli så hungrig slurpade jag i mig en skvätt äggtoddy som stod och väntade på mig i kylskåpet. den var fan ännu godare kall, mmm.

äggtoddy

idag provade jag äggtoddy, det blev himla gött. jag vispade en äggula med två msk socker och kokade upp två dl mjölk tillsammans med vaniljstång och några krossade kardemummakapslar.

sedan blandade jag mjölken med äggvispet, och skvätte i tre cl whisky!

mmmm. du gillar det.

autosuger

lars beklagar sig över dagens musik:

[11:46:03] Lars says:
herregud vad dom kör med autotuner i alla låtar nu för tiden
[11:46:19] lille apan says:
vi får si.

ja det är så jävla värdelöst och irriterande!
[11:46:49] Lars says:
ingen kan sjunga längre
[11:47:22] lille apan says:
ingen behöver kunna sjunga
[11:47:37] Lars says:
nepp, bara dansa
[11:47:52] Lars says:
ündrar när atodancer kommer så man inte behöver kunna det heller
[11:47:57] lille apan says:
HAHA!
[11:48:00] lille apan says:
snart, hoppas jag
[11:48:24] Lars says:
:D då handlar det bara om hur bra man kan suga penis
[11:49:05] Lars says:
sen kommer autosuger och skivbranschen vet varken ut eller in

super nintendo

den sista av de klassiska maskinerna är super nintendo. den klarar av att skicka ut en mängd olika signaler. RF, komposit, s-video, rgb ... och min originalplan var att köra s-video in i receivern och sedan vara nöjd.

men sedan jag beslutat att köpa CSY2100 (RGB->komponent) kommer jag att köra RGB från maskinen. det enda som då saknas är en RGB-scartkabel med separat ljudutgång!

tack tradera. inom någon vecka kommer den hem till mig. mmmm. jag köpte även ett amerikanskt super nintendo på ebay, vilket landade hos mig i fredags!

fungerade utmärkt. jag övervägde först att göra en regionsmod på mitt super nintendo, men det verkade ganska komplicerat. så småningom kanske jag gör den, jag får se.

super nintendo - done.

sega master system

sega master system modell I kan skicka ut en RGB-signal. jag äger inget sådant, utan bara två st av modell II. denna skickar enbart ut RF-signal, vilket är oacceptablet i sammanhanget.

tja, jag skulle kunna köpa ett sega master system modell I .. men det orkar jag inte just nu, åtminstone. kanske en vacker dag. nej jag har hittat en mycket mer elegant lösning för tillfället!det är segas power base converter, som släpptes för att kunna spela master system-spel på sega mega drive. köp en sådan, klicka på mega driven. jag äger ingen sådan ännu, men snart så.

sega master system - done.

sega mega drive

när jag var liten hade jag som sagt ett sega mega drive modell II. jag tyckte den var snyggare och tuffare än modell I, men i helgen fick jag en uppenbarelse som gjorde att jag ändrade uppfattning något!

något som stör mig mycket är att det inte går att få in en RGB-signal på ett enkelt sätt i receivern. den tar in komposit, s-video, komponent etc .. men inte RGB. RGB-signalen från sega mega drive skickas således via en scartkontakt, vilket gör mig trött trött trött.

självklart vill jag ha bästa möjliga signal från spelet, men till vilket pris? jag har funderat mycket. skulle det gå att få s-video från segat, in i receivern? skulle det isåfall bli bättre bild än att koppla maskinen direkt till min tv? denonuppskalad s-video vs  tv-uppskalad rgb ...

ingen av möjligheterna har givit mig någon ro. i synnerhet inte sen jag insåg att sega mega drive EJ kan skicka ut s-video. varken modell I eller II .. så jag blev lite less.detta är lösningen. denna lilla apparat har anslutning för en RGB-scartkontakt, och omvandlar sedan denna signal till komponent!

prislapp: 1200 kr.

då tänker den normalbegåvade läsaren "1200 kr??? ÄR DU HELT JÄVLA DUM I HUVUDET? 1200 kr för att kunna koppla in skiten via RGB i receivern istället för tvn?????"

tja. det är ju bara pengar trots allt. dock medför detta ett smärre problem. sega mega drive modell II har ingen separat ljudutgång. och denna konverterare har tydligen bara stöd för bild!

lösning: sega master system modell I HAR separat ljudutgång via hörlursuttag. som tur var har jag ett sådant i mycket gott skick som bara stod och samlade damm tills i helgen.

problem: denna spelar bara europeiska spel. min sega mega drive modell II har jag regionsmoddat.

lösning: mmmonkey igen

med ganska enkel lödning fixade jag switchar i helgen till mitt sega, för att kunna bestämma region! fungerade klockrent som tur var. nu behöver jag bara komplettera med en rgb-kabel för sega master system modell I, vilket jag naturlgtvis inte har... än. tack vare ebay, har jag en sådan inom någon vecka.

sega mega drive - done.

NES

när jag var liten körde vi NES via den förhatliga RF-modulatorn, som ger sämst bild av alla möjliga lösningar. jag hatar den ännu mer än scartkontakten, eftersom man måste ställa in kanal på tvn för tv-spelet osv. krångligt och opraktiskt, utöver den dåliga bildkvaliteten.

något bättre bild får man om man plockar ut ljud och bild via komposit. kontakter för detta finns på sidan om maskinen. tyvärr bara monoljud, men det får duga. ingångar på receivern finns naturligtvis för både ljud och bild via kompisit (rca-kontakter), så det är inga som helst problem.

det ska bli mycket intressant att se vad receivern kan göra med den här crappiga signalen. kommer det bli någon större skillnad mot att koppla in spelet direkt i min TV? det återstår att se!

i helgen gjorde jag en enklare modifiering i mitt NES för att göra det regionsfritt, med syfte att tillåtas spela amerikanska spel på denna. skitbra, då amerikanska spel är oerhört mycket billigare om man köper dessa via ebay.

om någon är intresserad finns instruktioner här.

(OBS! på mitt svenska NES heter lockoutchippet inte 3197A, utan 3195A. men det beror bara på vilket land maskinen kommer ifrån.)

NES - done.

receiverdetta är lösningen på mina problem. denon avr-2310. jag har länge tänkt skaffa en hemmabioanläggning, och nu får jag ytterligare ett skäl.

föreställ dig en maskin, där du kan koppla in alla dina gamla tv-spel. föreställ dig sedan att maskinen utför linjedubblning, avancerad uppskalning samt omvandlar den analoga signalen från maskinerna till en digital som skickas via HDMI till tvn, i 1080p. dvs en enda sladd in i tvn.

föreställ dig sedan att man dessutom kopplar in datorn till denna, samt digitalbox. självklart via HDMI. eventuellt ljud - optiskt.

prislapp: ca 7400 kr. tja. men så är det en bra surroundförstärkare också. att koppla in alla spel är dock inte helt problemfritt, vilket jag nu ska tala om.

tv-spel i HD

jag väljer nu att skriva HD med versaler, bara för att det låter tuffare. jag älskar HD! mitt största projekt just nu går ut på att spela mina gamla tv-spel med så bra bild och ljud som möjligt går utifrån mina förutsättningar.

någon gång i slutet av 80-talet köpte min brorsa ett sega master system modell II. i min vänskapskrets, och i stort dominerade då NES. för att inte tala om några år senare när jag och brorsan tillsammans fick ett sega mega drive modell II, då de flesta andra körde super nintendo.

men vi älskade sega, och även om det kanske faktiskt finns fler bra spel till nintendos maskiner ligger sega mig oerhört varmt om hjärtat. på den tiden skulle man hata nintendo om man hade sega, och vice versa (jämför t ex windows vs mac os, xbox 360 vs ps3 och annat larv.)

idag är jag bara glad att det finns så många underbara spelkonsoller, och spel. varför välja, när man kan ha alla? nu samlar jag på bra spel, inte på ett märke.

samlandet har gått i perioder, ibland har jag köpt på mig udda maskiner av något slags onanivärde, men har sedan sålt dessa då de bara kostade pengar, och det var inget jag spelade på (t ex en komplett sega multi mega i riktigt bra skick..)

nu samlar jag i princip bara på det jag spelar. men dessa maskiner vill jag naturligtvis koppla till min plasma-tv, vilket inte är helt problemfritt. eller, alla anslutningar finns, men jag HATAR att koppla via scart. det är ett jävla bök, fula sladdar osv.

fördelen med detta är att det är enda sättet att få en RGB-signal från de äldre spelen, så jag har fått bita i det sura äpplet. nu har jag emellertid hittat bra lösningar för att (i stort sett) slippa scart helt och hållet. åtminstone, kommer ingen scartkontakt att behöva kopplas in till tvn!

jag ska nu berätta, för samtliga tv-spel hur detta skall gå till.

planering osv

den 28 december flyttar emilia ut ur lägenheten, och den 9 januari  flyttar jonna in. det ska bli mycket härligt! detta föregås av ett ohyggligt planeringsarbete, vilket kommer att ge god frukt i slutändan.

det har varit ett idogt tittande efter soffor, sängar och andra saker. bilder kommer att publiceras på detta. lägenheten skall också målas om, det kommer att bli fab.

men inte minst planerar jag som satan inför hur tv-väggen ska se ut, vilka hyllor som ska sitta uppe och vilka tv-spel som ska få ligga på dessa hyllor. jag kommer därför att ägna en del tid åt att diskutera detta... NU!

hoppat av

så, jag har hoppat av mitt band och hjärtebarn THE UGLY för kanske en vecka sedan. detta pga brist på motivation, vilja, ork och inte minst inspiration. jag behöver gå vidare och ta nästa steg. jag har dock inte på något vis övergett musiken, det kommer att komma nytt. förhoppningsvis, och förmodligen mer och bättre än någonsin. det måste bara ske på mitt eget sätt.

lite nytt skit

ok, det bästa för alla är om jag inte käkar lika mycket pizza. och det har jag heller inte gjort senaste åren, därför ska denna blogg sakta men säkert förvandlas till något lite mer allmänt. maten kommer nog fortfarande att närvara titt som tätt.

så det är bara att glädjas. glädjandet kan börja NU!

RSS 2.0