sagan om grodan och grisen

ikväll kan jag hållas ansvarig för dödandet av en st gris och tre st grodor. jag tycker mycket om både grisar och grodor, det är väldigt söta och trevliga djur.

jag har inte personligen avlivat de här djuren, men jag har ätit upp dem! låt mig börja från början.

den här kvällen inleddes med att jag och jonna klädde upp oss fint för att bege oss till restaurang marie leveau på söder här i stockholm. peppen var stor och jag hade studerat menyn noga i förväg.


risig mobilbild i dåligt ljus. jag arbetar på att anpassa magens storlek
till skjortans
. dock inte ikväll.

vi anlände ungefär kl 19 och satte oss till bords. jonna skippade förrätten, jag tänkte att jag skulle festa loss på friterade grodlår med het paprikagelé! tänk, att jag äntligen skulle få testa grodlår - vilken fest!


medan vi väntade på förrätten skålade jonna fryntligt med ett glas cider

nå, förrätten anlände ganska snabbt, det tog nog inte mer än 10-15 minuter vilket gjorde mig mycket nöjd. tre par grodlår låg på tallriken framför mig, och det såg inte alls dumt ut. ett riktigt frasigt lager täckte de friterade små rackarna.


benpar med en liten bit av ryggraden som sticker upp. grodbäcken?

det var ganska gott, även om själva grodköttet inte smakade särskilt mycket. så mycket mat var det ju inte, och nu kommer det oundvikliga: ja, det smakade ungefär som kyckling. frasigt och skoj! paprikagelén smakade ungefär som hot chili-sås, varken bu eller bä men passade bra till grodan.


apa - ätare av groda

nöjd med förrätten beställde vi så våra huvudrätter. jonna tog ryggbiff, pommes frites samt vitlökssmör. jag tog chipotlebräserad grissida med bakad sötpotatis och relish.

den här grissidan hade jag peppat för i flera dagar, och förväntningarna var mycket höga!


älskade döda gris!

grisen anlände snart på min tallrik, dödare än socialdemokratin själv. den såg kanske inte så mycket ut för världen, men ack så fantastiskt god den var. en rejäl portion, med kraftig smak av rök. köttet var fantastiskt mört och föll isär, med små lager av fett imellan som höll rätten nästan overkligt saftig, samtidigt som ytterlagret var frasigt.

den bakade sötpotatisen var riktigt god också, passade utmärkt till grissidan. jag lyckades faktiskt inte klura ut vad som faktiskt fanns i min relish, den var ganska god men jag åt inte särskilt mycket.

till detta drack jag budweiser och snart var min mage fullproppad av rökig gris. lyckligtvis vann jag över svinet och lämnade endast lite sötpotatis.

riktigt bra mat, reko priser och en service som jag inte har några direkta anmärkningar på.

RSS 2.0