Calskrove

this.. abomination of cuisine.. kanske pizza-puritaner skulle kalla den. jag vet inte. ni kanske har läst om det?
det var dags för det konstigaste och mest spännande pizzaexperimentet jag har varit med om. peppen var SJUKT STOR efter antes idé om att fråga på vår pizzeria om de kunde göra en hamburgerpizza. som det stod om i tidningen.

dvs en calzone, med strips och två hamburgare i bröd. helt sjukt, hur skulle det smaka egentligen?

så jag lade fram förslaget till pizzabagarna..

”ska det vara sallad i? och med bröd? det kommer aldrig att gå! .. men visst kan vi fixa det om ni vill” utbrast killen och skrattade.

det lät ungefär som ”ska du kasta dig genom djungeln utan tropikhjälm? du är galen, fullständigt galen!!”

90 bagis fick vi pröjsa, vilket måste ha varit ett hemskt schsyst pris. de verkade bjucka på den ena burgaren. inte helt lätt att försluta verkade det som. men det gick.

en god stund senare hade vi ett resultat, som vi vällustigt delade upp i två delar. inte fan skulle man orka ett sånt här monstrum helt själv ..

det som uppenbarade sig framför mig finns att beskåda i min bilddagbok. stripsen var inte så tokiga som man kan tro, smakade riktigt bra. allt var verkligen.. gott. helt i sin ordning. fast hamburgersmaken blev väldigt påtaglig och tog över uppelvelsen rejält.

men är man sugen på både pizza och hamburgare så.. äsch, vad fan, alla måste prova, så är det bara. det var inte sjukt gott, men det var gott.

smakmässigt .. 6/10 men som helhetsupplevelse, 9/10

lätt. gott med dressing i

calskrove .. som de kallar den där uppe. helt tokig, men en väldigt speciell upplevelse. jag känner mig väldigt upprymd.

och jag som i söndags sa att jag inte skulle äta någon pizza denna vecka.. jag har redan ätit två.

shit happens. hade det inte varit för antes briljanta idé hade det inte skett, men nu .. jag ångrar ingenting
Calskrove

Amigo (special) på pizzeria Professorn, Stockholm

Berusad av lycka efter Umeåresans pizza med majs, bestämde jag mig för att göra ett litet experiment. Självklart måste man kunna be min lokala pizzeria att lägga majs på pizzan? Idag var jag sugen på något hot and spicy, mexican! Så jag beställde en amigo.

I vanliga fall innehåller amigo köttfärssås, green chili (hackad), lök, vitlök, tacosås och tacokryddmix. Jag lade även till majs, jalapeño samt kebabsås. Jag blir alltid väldigt förnöjd när jag på förhand kan gissa hur pizzan kommer att smaka, och det fungerade väldigt bra även denna gång.

Resultatet var strålande, en väldigt smakrik och stark pizza med fin vitlökskaraktär och med en fin mild sås. Inga större överraskningar, jag kan pizzorna från professorn utantill men detta var ändå något nytt. Strålande, helt enkelt. Mätt blev jag också.

Amigo (special) på pizzeria Professorn, Stockholm

Veggie boogie crisp på pizzeria Maxim, Umeå

Nej, jag åt inte två pizzor på pizzeria Maxim i Umeå. Det här var min gode vän Marjas pizza, som verkligen förtjänar ett omnämnande. Detta är nämligen utan tvekan den mest originella pizza jag har ätit!

Jag blev väldigt förtjust när jag läste ingredienserna, och uppmanade min vän att prova den, vilket hon också gjorde. Den är vegetarisk, och innehåller avocado(!), majs, salsa, purjolök (latin: allium porrum), peperoni och färsk isbergssallad! Jag kan inte ens börja beskriva min förtjusning över denna påhittiga kombination av ingredienser.

Jag fick smaka mig en slice, och även det sista av pizzan som inte åts upp, och den var verkligen speciell. Avocado på pizza fungerar alldeles utmärkt, och majsen gjorde verkligen sitt till. Peperonin var trevligt nog skivad, vilket jag tycker är det allra bästa när den ligger på en pizza.

Färsk sallad på pizza är något som jag tycker att alla borde prova, för det är riktigt gott. En så kallad höjdare kan vi säga! Salsan var också god men inte något extraordinärt, liksom purjolöken vilken man nästan fick leta efter med ficklampa.

Nåja, som helhet var detta den mest originella pizza jag har sett och smakat, och förtjänar ett särskilt hedersomnämnande. Om du bor i Umeå, spring fort till Maxim, stanna inte ens för att hämta andan! Köp, nu!

Veggie boogie crisp på pizzeria Maxim, Umeå

"Maxim special" på pizzeria Maxim, Umeå

Förra gången jag besökte Umeå blev jag mäkta besviken på kebabpizzan som pizzeria Maxim serverade. Denna gång bestämde jag mig för att prova deras berömda "Maxim special".

I pizzan ingår oxfilé, champinjoner, bearnaissesås, lök samt färsk tomat. Råvarorna verkade färska och fina. Oxfilén var väldigt tunt skivad - kanske lite väl tunt för min smak, men det är å andra sidan inte ovanligt på pizzerior. Champinjonerna var - tyvärr - färska. Bearnaissesåsen var hemgjord och riktigt god, kanske lite smörig för somliga men jag uppskattade den verkligen.

Det som utmärker pizzorna från Maxim tycker jag är tomatsåsen, och själva pizzagrunden. Man får en känsla av lyx, vilket visserligen också märks i priset, de är något dyrare än en genomsnittlig pizza. Men som bekant tar jag i den här bloggen ingen hänsyn till pris, man kan inte mäta njutning i pengar.

Dock var pizzan något liten, vilket gjorde att den inmundigades relativt snabbt. Något som dock brukar vara ett tecken på god smak - vilket så också var fallet! En riktigt fin och härlig bit, den där Maxim special. Inte minst tack vare pizzagrunden och de fina råvarorna.

"Maxim special" på pizzeria Maxim, Umeå

Kebabpizza på pizzeria "" i Umeå

Så var det dags att besöka björkarnas stad igen, i slutet av året. Det hade nu gått omkring 5 månader sedan sist. Den här gången hade min gode vän Ricky upptäckt en kebabpizza som han påstod var riktigt god. Sist jag var i Umeå var kebabpizzorna under all kritik och det var svårt att hitta någon som ens fick godkänt.

Men så provade jag denna kebabpizza på pizzeria "" (jag har nu glömt namnet, återkommer med informationen) och den levde upp till sitt rykte! Den innehöll förutom kebabkött färsk tomat, pepperoni och lök. Som tidigare rapporterats är det smärtsamt vanligt med "fryskebab" i Umeå, men detta kebabkött höll god klass. Möjligen att köttet inte var "färskskalat" på plats, men det var åtminstone äkta.

Själva grunden i pizzan var riktigt bra, med en fin tomatsås. Det som jag tyckte lämnade lite mer att önska var väl möjligen såsen, som inte kändes hemgjord. Den hade den där lite söta karaktären, och smakade lite mycket majonnäs kanske. Så som gärna köpta kebabsåser smakar. På pizzan låg denna sås, som smakade ordentligt med vitlök, vilket var ett plus - samt en rhode islandsås, mild och god.

Så den här pizzan behöver verkligen inte skämmas för sig, riktigt bra - framförallt med Umemått mätt!

Kebabpizza på pizzeria "" i Umeå

RSS 2.0